Thai saláta sült malacból
Maradék sült malac (vagy más sült hús) gazdaságos újrahasznosítása.
- 500g sertéssült
- 1 csésze friss chilipaprika vagy 5 kanál erős chiliszósz
- 2 kanál tamarindusz sürítmény
- 2 kanál halszósz
- 1 csésze vékony karikára szelt hagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 3-4 kanál apróra vágott zöld korianderlevél
Ha friss chilipaprikát használsz, grillezd meg, amíg a héja más színűvé válik. Ezután kapard ki a paprika húsát és keverd el alaposan a tamarindusz sürítménnyel. Add hozzá a halszószt, keverd el alaposan. A húst vágd falatnyi darabokra, majd egy éjszakára tedd a hűtőbe a szószban. Hidegen, előételnek tálald (csak egy-két falatot), a hagymával és a korianderlevéllel díszítsd.